Nej,jag vill inte vara rädd

Bild

När jag ser Ebba, Jimmie och Ulf beskriva hur illa det är känner jag hur de göder rädslan. I nyhetsprogram, tidningar och debatter blir tonläget och rubrikerna hårdare och mörkare. Rädslan finns överallt i samhället och populistiska politiker ser en möjlighet att omsätta rädsla till makt.

Makt och rädsla    

De politiska partierna tävlar om vem som kan lova flest poliser och militärer, strängast straff, mest ordning och reda. Man beskriver ett samhälle som ska bli tryggt om vi förbjuder, stänger ute eller låser in allt annorlunda och främmande. Inte bara de kriminella, nej de vill förbjuda allt som avviker från det ”vanliga”. Men hur kan kläder, konst, hudfärg, sexuell läggning, religion vara ett hot?

Vi behöver hopp och visioner!

Vi behöver ledare som vågar visa på mål som vi kan dela och som ger oss hopp. Alla vet att rädda människor mår dåligt och kan vända sin rädsla utåt i aggression eller inåt i ångest och depression. Det stora antalet sjukskrivna med en psykisk diagnos blir inte hjälpta  av ledare som grälar och målar upp dystopier. Vi behöver förebilder som lyfter oss mot mål som leder bort från egoism och rädsla. Det behövs ny inspiration och nya bilder, så jag tycker att alla politiker kan gå en internatkurs hos Lars Lerin och hans underbara lärlingar!

359afb5222bcd163e1ad1c10df2d2fa7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s