Nyfiken på nästa steg

Bild 1

Vår kropp är som allt annat en del av ett kretslopp. Vi växer, förfaller, dör, multnar eller bränns och vår fysiska kropp ingår i den allmänna återvinningen. Som en växt, ett djur, vattnet och annan materia. Vi bryts ner och återuppstår i ny form.

Jag är faktiskt, utan bevis, helt övertygad om att något av oss lämnar kroppen och fortsätter till en annan dimension. Det här kan inte vara allt! Vad går vidare, det som lämnar en utsliten, sargad eller förolyckad kropp och fortsätter till nästa fas. När min far gick bort och jag såg hans döda kropp blev jag övertygad om att det bara var ett skal kvar och hans själ hade fortsatt till en ny fas.

Nästan alla har någon gång ställt sig frågan, är det något inom mig som ”lever” vidare eller är det bara slut. Finns det en himmel, ett paradis för de goda och ett helvete för de som syndar? Återföds vi i en ny kropp om vi inte lärt läxan vid tidigare liv här på jorden? De olika religionerna har ju sina varianter med himmel, helvete eller återfödelse. Ofta har det används för att skrämma och styra oss, att hålla oss i ”Herrens tukt o förmaning”.

Jag tror att vi ska välja en nyfiken och förväntansfull attityd inför det som väntar. Om vi visste vad som väntar, skulle nog hela här-och-nu-vistelsen bli märklig och omöjlig.

När jag läser tidningar, ser på TV och betraktar världen är min slutsats att så här ologiskt o konstigt kan det inte bara vara! Det måste finnas mer!

Några saker ”vet” jag. När det är dags att gå vidare kommer vår själ att lyftas av en fågel och vi får betrakta det vi lämnat. Förvånade och lite förskräckta. Vad håller människorna på med?  Och sedan är det dags att gå vidare till nya spännande dimensioner.

LetGoFeature-1

Den buddhistiske munken Thich Nath Hahn har formulerat några rader som sammanfattar vår vandring i livets hjul. Vackra rader som väcker mer nyfikenhet än rädsla.

This body is not me. I am not limited by this body.

I am life without boundaries.

I have never bean born, and I have never died.

Look at the ocean and the sky filled with stars,

manifestations from my wondrous true mind.

 Since before time, I have been free.

 Birth and death are only doors through which we pass,

 sacred thresholds on our journey.

Birth and death are a game of hide-and-seek.

 So laugh with me, hold my hand,

 let us say good-bye, say good-bye, to meet again soon.

  We meet today. We will meet again tomorrow.

  We will meet at the source every moment.

   We meet each other in all forms of life.

                                    – Thich Nhat Hanh

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s